Tel Aviv, 12. veljače 2020.

Hrvatski turistički predstavnici nastupili na 26. međunarodnom mediteranskom turističkom sajmu u Tel Avivu

26. međunarodni mediteranski turistički sajam, vodeći izraelski sajam posvećen turizmu na Mediteranu i šire, održao se 11. i 12. veljače 2020. godine u Tel Avivu. Sajam je najveći takav profesionalni turistički sajam u istočnom Mediteranu te stoga broj izlagača i posjetitelja svake godine raste. Ove je godine zabilježeno sudjelovanje od više od 1500 izlagača na preko 400 štandova iz gotovo 60 država, a posjetilo ga je više desetaka tisuća posjetitelja.

Sajam je radnim doručkom otvorio izraelski ministar turizma Yarin Levin, što je bila prigoda i za susret veleposlanice Vesele Mrđen Korać s ministrom.

Hrvatsku su na sajmu predstavljali Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s agencijom Uniline te predstavnici wellness i lječilišnog turizma - Terme Sveti Martin, Krapinske toplice, Turistička zajednica grada Slunja, Q-travels agencija te agencija Dreamtime Events Croatia. Usluge dentalnog turizma predstavila je i stomatološka ordinacija Ortoimplant.

U sklopu sajma održana je i Konferencija o wellness turizmu, u okviru kojega je održan i poseban panel posvećen wellness i lječilišnom turizmu u Hrvatskoj. Panel je otvorila veleposlanica Mrđen Korać, koja je u svojem izlaganju istakla kako je Hrvatska, zbog svojeg zemljopisnog smještaja, prirodnih ljepota, razvijene turističke infrastrukture i bogate turističke i kulturne ponude te povijesne baštine, jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija Mediterana, Europe i svijeta, što potvrđuje i stalno rastući broj turista. Veleposlanica Mrđen Korać izrazila je zadovoljstvo što je u 2019. godini Hrvatsku posjetilo više od 20 milijuna turista te izrazila nadu da će i broj izraelskih turista slijediti taj rastući trend u sljedećem razdoblju.

Na panelu su kao govornici sudjelovali Matija Posavec, župan Međimurska županije, Ernest Svažić, gradonačelnik općine Krapinske Toplice, predstavnik Turističke zajednice Grada Slunja Dragan Smrzlić, predstavnici Termi Sveti Martin Igor Nekić i Nuša Korotaj te predstavnica agencije Q-Travels Petra Gracin, koji su izraelskoj publici predstavili filozofiju, ponudu i dobrobiti wellness i lječilišnog turizma u Hrvatskoj.