Tel Aviv, 22. svibnja 2020.

Predstavljanjem turističke ponude Dubrovačko-neretvanske županije održana 5. video konferencija "Solo Croatia Project"

U organizaciji konzultantice za turizam Irene Rapoport i uz potporu Veleposlanstva RH u Tel Avivu, 22. svibnja 2020. godine održana je 5. po redu video konferencija s ciljem promocije hrvatskog turizma u Izraelu za sezonu 2020.

Turistička zajednica Dubrovačko – neretvanske županiju predstavila je grad Dubrovnik, kao simbol hrvatskog turizma, ali i cijelo dubrovačko područje, uključujući dolinu Neretve te otoke Mljet i Lastovo. Istaknuta je duga tradicija dubrovačkog turizma, bogatstvo kulturne ponude, dubrovačke ljetne igre, gastronomska i vinska ponuda, a posebno je istaknuta dubrovačka sinagoga koja je svojom povijesnom važnošću iznimno vrijedna za izraelske goste. Agencija Gulliver Travel, predstavila je najpoznatije dubrovačke hotele te mogućnosti kongresnog turizma i organiziranih brodskih krstarenja. Obzirom na aktualnu situaciju pandemije koronavirusa, izraelske agencije koje su sudjelovale na video konferenciji posebno je zanimala pripreme hotela za otvaranje i dolazak gostiju kao i mjere koje će eventualno biti na snazi vezano na hotelski smještaj.

Turistička zajednica otoka Korčule predstavila je kulturnu, gastronomsku i turističku ponudu otoka Korčule,  kao i susjednog Pelješca. Posebno je predstavljeno mjesto Trpanj kao centar mirnog odmora uz bogatu sportsku ponudu, ali i medicinski turizam crnog blata iz trpanjske uvale Blace.

S izraelske strane sudjelovali su predstavnici četiri turističke agencije, individualni sudionici, kao i vodiči za izraelske goste po RH. Izraelske agencije su izrazile nadu kako će RH biti uskoro otvorena za letove izraelskih turista.

Video konferencije se nastavljaju svaki petak do sredine lipnja.