Tel Aviv, 05. lipnja 2020.

Predstavljanjem turističke ponude Osječko-baranjske i Bjelovarsko-bilogorske županije održana je 6. video konferencija „Solo Croatia Project“

Predstavljanjem turističke ponude Osječko-baranjske i Bjelovarsko-bilogorske  županije održana je šesta po redu video konferencija s ciljem promocije hrvatskog turizma u Izraelu u organizaciji konzultantice za turizam Irene Rapoport i uz potporu VRH TLV. Na video konferenciji je sudjelovalo 14 sudionika s  hrvatske i izraelske strane.

Osječko-baranjsku županiju predstavila je TZ općine Bilje s osvrtom na turističku i gastronomsku ponudu Kopačkog rita, Baranje i grada Osijeka. Istaknute su prirodne ljepote, bogatstvo voda, šuma, kao i kulturna ponuda grada Osijeka. TZ grada Đakova  predstavila je svoje područje, istaknula važnost đakovačke katedrale i biskupa Strossmayera u povijesnom kontekstu RH,  a poseban dio promotivnog videa bio je posvećen uzgoju lipicanera i đakovačkoj ergeli. Hotel  Pannonia Terranova predstavila je smještajne kapacitete u tradicionalnom baranjskom stilu uz  ponudu programa kreativnih terapija.

Bjelovarska-bilogorska županija predstavljena je kroz prezentaciju ponude Daruvarskih toplica kao lječilišnog centra, uz mogućnost šetnji i izleta u okolici te je istaknuta bogata povijest grada Daruvara, uz naglasak na značajnu uloga židovske zajednice razvoju samog grada. Prikazan je i promotivni video o razvoju lječilišnog turizma.

S izraelske strane sudjelovali su predstavnici tri izraelske turističke agencije i individualni sudionici.