Tel Aviv, 15. svibnja 2020.

Predstavljanjem turističke ponude Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije održana je 4.video konferencija „Solo Croatia Project“

Na video konferenciji u organizaciji konzultantice za turizam Irene Rapoport i uz potporu Veleposanstva Republike Hrvatske u Izraelu sudjelovalo je 23 hrvatskih i izraelskih sudionika.

Splitsko-dalmatinsku županiju predstavila je agencija Dreamtime, koja  je ove godine u veljači već sudjelovala i na IMTM Tel Aviv, najvećem turističkom sajmu u Izraelu. Na video konferenciji predstavljena je kulturna, ugostiteljska i hotelska ponuda grada Splita, Trogira kao i otoka Brača, Hvara, Šolte i Visa.

Šibensko –kninsku županiju s posebnim osvrtom na kulturnu i povijesno-umjetničku ponudu grada Šibenika te na prirodne ljepote nacionalnih parkova Krka i Kornati predstavio je turistički vodič za županiju gospodin Dario Mikulandra.

Zadarsku županiju uz promotivni video o gradu Zadru i o otocima zadarskog arhipelaga predstavila je agencija Terra Travel. Istaknuta je atraktivnost same regije za nautički turizam i mogućnost individualiziranog, mirnog odmora koji će se tražiti u sezoni 2020.

Na video konfeenciji sudjelovali su i predstavnici pet izraelskih turističkih agencija, ali i pojedini individualni sudionici, koje je posebno zanimalo aktualno popuštanja mjera oko koronavirusa u Republici Hrvatskoj i otvaranje hrvatskog turističkog tržišta.

Video konferencije se nastavljaju svaki petak do kraja svibnja.