Gedera, 03. siječnja 2018.

Privremena otpravnica poslova Tina Krce s učenicima srednje škole Darca Menachem Begin

Dana 3. siječnja 2018. na poziv škole Darca Menachem Begin iz Gedere, Tina Krce, privremena otpravnica poslova u VRH Izrael, susrela se sa 40-ak učenika koji su za izborni program izabrali diplomaciju i međunarodne odnose u okviru nastavnog programa.

Privremena otpravnica poslova Tina Krce održala je zanimljivo interaktivno predavanje o Hrvatskoj; o stjecanju neovisnosti i priznavanju Republike Hrvatske, Domovinskom ratu, putu prema članstvu u NATO-u i EU-u i drugim dosadašnjim postignućima, prirodnim i kulturnim ljepotama zemlje te o odnosima i suradnji dviju prijateljskih država Hrvatske i Izraela, s naglaskom na poveznice dviju država. Pitanja učenika privremenoj otpravnici poslova bila su brojna; o Hrvatskoj u međunarodnim odnosima, mogućnostima za daljnji razvoj i produbljivanje odnosa Hrvatske i Izraela, radu gđe Krce u Izraelu, kao i o zanimljivostima i izazovima rada u diplomaciji.

U proteklih je desetak godina škola Darca Menachem Begin među pet najuspješnijih škola u distriktu središnjeg Izraela prema postignutim rezultatima učenika na završnim ispitima, a ističe i po drugim vrijednim postignućima. Zanimljivo je i to da je jedna od 20 škola s najvećim stopama učenika koji se pridružuju IDF-u, 94%.