Herzliya, 03. siječnja 2018.

Privremena otpravnica poslova Tina Krce sa studentima prava i javne uprave na IDC Herzliya

Dana 3. siječnja 2018. na poziv Interdisciplinarnog obrazovnog centra - IDC Herzliya, Tina Krce, privremena otpravnica poslova u VRH Izrael, sudjelovala je na interaktivnom izlaganju u sklopu predmeta „Javna diplomacija“ sa studentima dodiplomskog studija prava i javne uprave na IDC-u Herzliya. Susret i izlaganje bilo je dijelom obveznog nastavnog programa studenata.

Privremena otpravnica poslova Tina Krce odgovarajući na upite Avital Leibovitz (inače direktorice American Jewish Committee-ija u Izraelu i bivše glasnogovornice IDF-a) koja na IDC-iju drži nastavu iz predmeta „Javna diplomacija“, te u izravnoj interakciji sa studentima izlagala je o odnosima i suradnji Hrvatske i Izraela, mogućnostima i potencijalima za daljnji razvoj i produbljivanje bilateralnih odnosa dviju prijateljskih država, njezinom radu u Izraelu, aktivnostima veleposlanstava općenito i ponaosob u području javne diplomacije, te izazovima i ulozi diplomacije u aktualnim vremenima, a osobito u kontekstu sigurnosnih izazova u regiji Bliskog istoka. Uz privremenu otpravnicu poslova sudjelovao je i veleposlanik Norveške u Izraelu.

IDC Herzliya jedna je od vodećih akademskih institucija u Izraelu u području javne uprave,  diplomacije i međunarodnih odnosa.