Tel Aviv, 19. kolovoza 2020.

Prvi izravni let ove sezone iz Tel Aviva stigao u Zagreb 19. kolovoza

Odlukom izraelske Vlade od 13. kolovoza 2020., kojom je Republika Hrvatska proglašena Zelenom državom za izraelske turiste i poslovne osobe, otklonjena je glavna prepreka za ponovnu uspostavu izravnih zrakoplovnih veza između RH i Države Izrael te su putnici prvog izravnog leta s negativnim PCR COVID-19 testom sletjeli u Zagreb iz Tel Aviva 19. kolovoza.  

Tom je prigodom Turistička zajednica Grada Zagreba u svojem Informacijskom centru u Zračnoj luci Franjo Tuđman organizirala štand dobrodošlice s brošurama i informacijama o Zagrebu i RH na hebrejskom jeziku te prigodnim licitarskim srcima. Posjetitelji su upoznati s turističkom, kulturnom i gastronomskom ponudom Grada Zagreba te Plitvičkih jezera, Istre i Kvarnera, gdje većina planira provesti svoj boravak u RH.

Obzirom na predstojeće velike židovske blagdane u rujnu očekuje se nastavak turističkog i ukupnog interesa izraelskih putnika za RH te će Veleposlanstvo RH u Tel Avivu, u suradnji s turističkim zajednicama RH, nastaviti s aktivnostima promocije turističkih destinacija Hrvatske u Izraelu.