Uvodna riječ


Dobrodošli na Web-stranicu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Državi Izrael, Shalom Rav veBaruch Haba Lekulam, osobito smo sretni što možemo ponuditi još jedan važan, izravan oblik komunikacije s izraelskom javnošću, nastavljajući na mnoštvo dubokih, razgranatih veza Hrvatske i Izraela, temeljenih na prijateljstvu, suradnji i simpatijama. Na prvom mjestu, s posebnim zadovoljstvom stojimo na raspolaganju odgovoriti na bilo koje vaše pitanje, sugestiju i inicijativu, koje se mogu ticati naših usluga i naše misije ovdje u Izraelu, koje se mogu ticati Hrvatske i naših odnosa s Izraelom. 

Nadopunjujući ostale oblike komunikacije, naša Web-stranica, prikaz nazočnosti Hrvatske u Izraelu, treba otvoriti dodatna vrata bogatstvima života Hrvatske, prošloga i sadašnjega, prirodnoga i kulturnoga, te vrata svijetu mnogostrukih veza, vrijednosti i interesa – ljudskih, civilizacijskih, diplomatskih, političkih, sigurnosnih, gospodarskih  – koji uistinu približavaju Hrvatsku i Izrael.  

Posebno, i ovom prilikom želimo pozvati naše izraelske prijatelje da se pridruže mnogima od onih koji su već posjetili Hrvatsku i koji je redovito posjećuju, uživajući njeno gostoprimstvo, ljepotu i posve jedinstven šarm, duž jadranske obale i njenih otoka; u unutrašnjosti, na jezerima i vodopadima, u šumama; u povijesnim gradovima i pitoresknim selima. Boravak izraelskih turista u Hrvatskoj, uz posjete hrvatskih turista Izraelu, dok na najopipljiviji način promiče blisko uzajamno razumijevanje i pravo međusobno upoznavanje, osigurava napredak našeg prijateljstva.    

Obogaćujući široku mrežu bilateralnih odnosa Hrvatske i Izraela, ulazak Hrvatske u Europsku uniju, 2013. godine, dodaje novu, nadasve vrijednu, europsku dimenziju naših veza. Donosi cijeli niz koristi za našu suradnju na području gospodarstva, trgovine, znanosti, obrazovanja, sigurnosti i diplomacije. Hrvatska je odlučna pridonositi razvitku tijesne suradnje i partnerstva između Europske unije i Izraela, u službi mira i stabilnosti.        

         

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Izraelu

Copyright (c) 1997.- 2021. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana